Cezayir Turistik Vize

Cezayir İstanbul başkonsolosluğu ve Cezayir Ankara Büyükelçiliği geçici bir süreliğine turistik vize başvuruları kabul etmemektedir. Sadece ticari kategoride vize başvuruları kabul etmektedir.
Acentamız sizin adınıza Cezayir Turistik vize başvurusu yapma yetkisine sahiptir.
Cezayir Turistik vizeler 1 aylık tek girişli ve 3 Aylık çok girişli olarak alınabilmektedir.

Cezayir Turistik Vize; Ziyaret amacınızın turizm olduğu durumlarda almanız gereken vizedir. Turist vizesi maksimum 90 günlüktür ve uzatılamaz. Fuar katılımcıları bu vize türünü kullanabilirler yine de ticari vize almaları tavsiye edilir.

  • Umuma Mahsus (Bordo) sahipleri vize almak zorundadırlar.
  • Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 90 güne kadar ki seyahatlerinde vizeden muaftır.
  • Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 90 güne kadar ki seyahatlerinde vizeden muaftır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 90 güne kadar ki seyahatlerinde vizeden muaftır.

Cezayir Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • 2 Adet arka fonu beyaz standart vesikalık resim (Örnek Resim)
  • Önlü arkalı T.C. Kimlik (Fotokopisi)
  • Cezayir’de konaklayacağınız otelden konfirmeli imzalı, kaşeli rezervasyon (Örnek Rezervasyon ”Kopyası”)
  • İletişim bilgileriniz (Ev adresinizi ve Cep telefon numaranızı boş bir kağıda yazınız.)
  • Şirket antetli kağıdına konsolosluğa hitaben seyahat detaylarını belirten ıslak imzalı kaşeli dilekçe (Örnek Dilekçe ”Aslı”)
  • İş yeri imza sirküleri (Fotokopisi)
  • İş yeri son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
  • Son 3 aylık maaş bordrosu ıslak imzalı kaşeli (Aslı)
  • E-devlet üzerinden alınmış barkodlu SGK hizmet dökümü (Fotokopisi)
  • En az 5.000 TL bakiyeli son 3 aylık banka tarafından imzalı kaşeli banka hesap dökümü (Aslı)
  • İş sözleşmesi iş yeri tarafından ıslak imzalı kaşeli (Örnek Sözleşme ”Aslı”)
  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • 2 Adet arka fonu beyaz standart vesikalık resim (Örnek Resim)
  • Önlü arkalı T.C. Kimlik (Fotokopisi)
  • Cezayir’de konaklayacağınız otelden konfirmeli imzalı, kaşeli rezervasyon (Örnek Rezervasyon ”Kopyası”)
  • İletişim bilgileriniz (Ev adresinizi ve Cep telefon numaranızı boş bir kağıda yazınız.)
  • Şirket antetli kağıdına konsolosluğa hitaben seyahat detaylarını belirten ıslak imzalı kaşeli dilekçe (Örnek Dilekçe ”Aslı”)
  • İş yeri imza sirküleri (Fotokopisi)
  • İş yeri son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • En az 5.000 TL bakiyeli son 3 aylık banka tarafından imzalı kaşeli banka hesap dökümü (Aslı)

Cezayir Turistik Vize Ücretleri ve İşlem Süreleri

Vize SüresiVize TipiGiriş Sayısıİşlem SüresiToplam Fiyat
1 AylıkTuristik1 Girişli2-3 İş Günü80 EUR
3 AylıkTuristikÇok Girişli2-3 İş Günü150 EUR